VINYET
La melmelada Penedès

Qui Som

Som una empresa familiar hereva d’una llarga tradició en el conreu del camp i de la vinya que es remunta al segle XVII.

El nostre amor i estima per la terra ens ha portat a buscar alternatives en l’elaboració del raïm –que és la nostra matèria prima- i poder oferir nous gustos al consumidor.

“Les melmelades Vinyet estan elaborades 100%
amb raïm, sense sucres afegits”

on Som

Les nostres vinyes es troben al mig del Penedès on la influència del sol i del mar Mediterrani en fan un territori privilegiat per al cultiu de la vinya.

Tenim vinyes als termes municipals del Pla del Penedès i de Subirats concretament al nucli de CA L’AVI on també disposem d’un obrador  construït l’any 2011 per tal d’elaborar les melmelades complint amb les exigències de les normatives de sanitat alimentària.

Varietats de raïm

MOSCATELL

És una varietat de cep blanca

El gra és mitjà, de color groc àmbar, de fàcil despreniment, pellofa consistent, polpa carnosa de sabor clarament moscat. Els gotims són mitjans, semi compactes. Planta mitjanament  vigorosa, de brots primerencs i sarments robusts, vegetació relativament equilibrada.

XAREL·LO

El xarel·lo és una varietat de cep blanca.

El xarel·lo és la varietat de raïm més conreada a la DO Penedès amb una superfície que sobrepassa les 7.000 ha i gaudeix d’una excel·lent adaptació als terrers i climes del Penedès. És una planta rústega, amb brotada primerenca i creixement regular.

És resistent a la sequera i a la calor, té una producció molt equilibrada i qualitativa any rere any que s’accentua en les vinyes velles.

Macabeu

El macabeu és una varietat de cep  blanca originària de Catalunya.

El gotim de raïm macabeu és compacte i gran. El gra és mitjà, molt dolç, de color daurat i pell fina. És de brotació lenta, resistent a les gelades i sequeres, però és sensible a les malures.

Es diu que deu el seu nom a la tribu bíblica dels Macabeus. Els seus origens sembla ser la conca de l’Ebre.

MERLOT

El merlot és una varietat de cep negra, productiva i de brot primerenc. El gotim de merlot és cilíndric, petit i poc dens. El gra és menut, de pell gruixuda, polpa dolça i color negre blavós.

El nom procedeix del diminutiu francès de mirlo probablement per la similitud amb el seu plomatge negre.

El merlot és originari de la regió de Burdeus, on és la varietat mes conreada. S’ha convertit en una varietat internacional.

ULL DE LLEBRE

L’ull de llebre és una varietat de cep negra.

El gotim d’ull de llebre és allargat i compacte . El gra és mitjà, de color negre blavós i pellofa dura.

El brot tardà fa que sigui poc sensible a les gelades de primavera.

Es considera autòctona de Rioja.

Creix millor en altituds relativament altes, però pot tolerar climes més temperats.

Segueix-nos

Si no et vols perdre res del que succeeix a Vinyet

CONTACTE